logo non formalIn perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, Asociatia “Mod of Life” implementeaza proiectul « Non-formal education in youth work » un seminar transnational de tineret finantat in cadrul actiunii 5.1 a programului Tineret in Actiune.
Obiectivele proiectului :
- Sa promoveze necesitatea recunoasterii competentelor si a procesului de invatare dobandite de tineri prin participarea in activitati de tineret ;
- Sa ofere vizibilitate activitatilor de tineret, a impactului pe care il au asupra tinerilor si contributia lor in dezvoltarea societatii ;
- Sa sprijine recunoasterea sociala a educatiei non-formale in societate ;
- Sa constientizeze cu privire la diferitele modalitati de recunoastere a muncii de tineret in societate ;
- Sa ofere posibilitatea de a impartasi si analiza experiente, exemple si posibilitati de a colabora in scopul promovarii recunoasterii sociale a educatiei non-formale.
Principala activitate pe care acest proiect o propune este un seminar transnational menit sa ofere posibilitatea schimbului de bune practici in randul organizatiilor participante referitoare la recunoasterea sociala a educatiei non-formale precum si sa propuna solutii viabile ce pot fi aplicate cu succes la nivel local.
Intalnirea care este planificata sa se deruleze in Romania in perioada 11-16 Aprilie 2014 este planificata sa fie onorata cu prezenta de 30 de participanti, tineri, lucratori in domeniul tineretului, lideri de tineret si factori de decizie din tara cat si din strainanate.
Inainte de organizarea seminarului consultari nationale vor avea loc in toate tarile organizatiilor partenere. Acesta activitate ne va permite sa sondam opinia la nivel local si sa identificam posibile solutii de recunoastere a educatiei non-formale provenind de la beneficiari, in speta de la organizatiile locale sau tinerii lucratori in domeniul tineretului.
Rezultatul acestor consultari va fi prezentat in timpul seminarului si va fi deasemenea inclus in draftul documentului ce se doreste a fi realizat la finalul seminarului. Acest document va contine concluziile, recomandarile si solutiile propuse de participanti. Documentul va fi inaintat catre Comisia Europeana cat si catre factori de decizie la nivel national, precum structuri implicate in activitatile de tineret, ministere, etc.
O baza de date continand exemple de bune practici la nivel european identificate pe parcursul activitatilor proiectului va fi disponibila atat online, cat si in format tiparit.
Proiectul este organizat de Asociatia « Mod of Life » in parteneriat cu : VulcanicaMente din Italia, European Young Entrepreneurs din Spania, Les chemins de l‘Europe din Franta si FUTURE IN OUR HANDS din Bulgaria.