DEF flag logoeac YOUTH ROAsociatia “Mod of Life” din Drobeta Turnu Severin pregateste proiectul "Non-formal education in youth work", o propunere ce va fi depusa spre finantare in cadrul programului Tineret in Actiune, actiunea 5.1 –termen limita 1 Octombrie 2013.
 
Non-formal education in youth work” este un seminar trans-national de tineret care va implica un numar de 30 de participant din diferite tari membre ale Uniunii Europene intr-un process deschis de discutie, analiza si dezbatere asupra importantei recunoasterii educatiei non-formale si a activitatilor de voluntariat ca si metode de dezvoltare personala a tinerilor.
Obiectivele proiectului :
  • Sa promoveze necesitatea recunoasterii competentelor si a procesului de invatare dobandite de tineri prin participarea in activitati de tineret ;
  • Sa ofere vizibilitate activitatilor de tineret, a impactului pe care il au asupra tinerilor si contributia lor in dezvoltarea societatii ;
  • Sa sprijine recunoasterea sociala a educatiei non-formale in societate ;
  • Sa constientizeze cu privire la diferitele modalitati de recunoastere a muncii de tineret in societate ;
  • Sa ofere posibilitatea de a impartasi si analiza experiente, exemple si posibilitati de a colabora in scopul promovarii recunoasterii sociale a educatiei non-formale.
Principala activitate pe care acest proiect o propune este un seminar transnational menit sa ofere posibilitatea schimbului de bune practici in randul organizatiilor participante referitoare la recunoasterea sociala a educatiei non-formale precum si sa propuna solutii viabile ce pot fi aplicate cu succes la nivel local.
Intalnirea care este planificata sa se deruleze in Romania in perioada 11-16 Aprilie 2014 este planificata sa fie onorata cu prezenta de 30 de participanti, tineri, lucratori in domeniul tineretului, lideri de tineret si factori de decizie din tara cat si din strainanate.
Inainte de organizarea seminarului consultari nationale vor avea loc in toate tarile organizatiilor partenere. Acesta activitate ne va permite sa sondam opinia la nivel local si sa identificam posibile solutii de recunoastere a educatiei non-formale provenind de la beneficiari, in speta de la organizatiile locale sau tinerii lucratori in domeniul tineretului.
Rezultatul acestor consultari va fi prezentat in timpul seminarului si va fi deasemenea inclus in draftul documentului ce se doreste a fi realizat la finalul seminarului. Acest document va contine concluziile, recomandarile si solutiile propuse de participanti. Documentul va fi inaintat catre Comisia Europeana cat si catre factori de decizie la nivel national, precum structuri implicate in activitatile de tineret, ministere, etc.
O baza de date continand exemple de bune practici la nivel european identificate pe parcursul activitatilor proiectului va fi disponibila atat online, cat si in format tiparit.
Seminarul transnational este planificat a se derula in Drobeta Turnu Severin –Romania in luna Aprilie 2014.
In acest moment, Asociatia Mod of Life cauta organizatii partenere din statele membre ale Uniunii Europene. Organizatiile interesate sunt rugate sa trimita documentul "Identification of the promoter.doc" la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. cat mai repede cu putinta.
Organizatiile selectate vor fi contactate de noi in vederea clarificarii tuturor aspectelor legate de implementarea proiectului.