logo recycle itAsociatia Mod of Life din Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti deruleaza in perioada 01.08.2013-30.01.2014 proiectul “ReCycle IT!”, cu finantarea Uniunii Europeane prin intermediul programului Tineret in Actiune, actiunea 1.1 –Schimburi de tineri.
ReCycle IT!” este un schimb de tineri avand ca tema protectia mediului inconjurator si reciclarea creative a deseurilor domestic care implica 16 tineri participanti cu varste cuprinse intre 18-25 ani, tineri ce provin din 4 tari (Romania, Letonia, Italia si Spania) pe parcursul a 9 zile de activitati si workshop-uri variate.
Scopul proiectului este de a furniza o oportunitate tinerilor din colturi diferite ale Europei sa invete despre problemele legate de poluarea mediului inconjurator, precum si de a-I sprijini pe acestia in a invata sa confectioneze obiecte decorative si artistice folosind metode de reciclare creativa a deseurilor domestice.
Obiectivele proiectului:
  1. sa constientizeze cu privire la problemele legate de poluarea excesiva a mediului inconjurator;
  2. sa furnizeze un cadru in care tinerii se pot intalni si invata impreuna despre reciclarea deseurilor domestic;
  3. sa aduca in discutie diversele problem legate de poluarea mediului inconjurator, in special cele create de folosirea excesiva a resurselor natural;
  4. sa instruiasca tinerii cu privire la diferite tehnici de reciclare creativa;
Proiectul se deruleaza in parteneriat, cu: Associazione III Millennio (Italia), Jóvenes Emprendedores Europeos (Spania) si Rezekne city high school Nr. 1 Student council (Letonia).
Activitatile schimbului de tineret sunt prevazute a se derula in perioada 19-27 octombrie 2013 in Drobeta Turnu Severin, Romania.
Mai multe informatii legate de activitatile proiectului se regasesc online la: