100 6135În prealabil tinerii au fost informaţi să adune, timp de 2 săptămâni, diferite materiale din natură (seminţe, flori uscate, con­uri de brad, fructe uscate, etc) pre­cum şi materiale reciclabile (dopuri de plută, de plastic, cheiţe de la doze, Pet-uri, materiale tex­tile, cutii de carton, hartie de xerox reciclata, etc.). Au mai primit materiale precum: plastilina, foarfece decorative, accesorii pentru bijuterii, lipici, etc.

Activitatea de baza a constat în confecţionarea diverselor obiecte or­namentale, accesorii şi bijuterii, etc. realizate în cadrul a două ateliere de creaţie. Astfel fiecare reprezen­tant al claselor implicate in proiect a adus o serie de materiale stranse in decursul a doua saptamani.

La un atelier s-au confectionat diferite obi­ecte decorative utilizându-se cu precădere materiale din natură (frunze uscate, flori uscate, diferite fructe, seminte, conuri de brad, etc.) la al doilea atelier au fost utilizate materiale textile, la al treilea au fost confectionate diferite obiecte de podoabă din plastilina, iar la al patrulea s-a lucrat cu materiale reciclabile (plasticul provenit de la Pet-uri, aluminiul), iar la cel de al cincilea atelier s-a lucrat tot cu materiale reciclabile (hârtie, carton, cartoane de oua). Tinerii au fost grupati în echipe si prin rota­tie au participat la toate atelierele confectionând câte două obiecte pe atelier: unul pe care să îl ia acasă si unul pentru expozitie.