Reciclare creativaÎn timpul campaniei de colectare selectivă, pentru a verifica gradul în care tinerii si-au însusiit cunostintele despre modul în care se colectează si depozitează deseurile am organizat un concurs. Tinerii au avut sarcina să colecteze si să depoziteze conform regulilor de colectare selectivă toate deseurile pe care le-au găsit în parcuetul scolii cu o suprafată de aproximativ 800 mp. Membrii echipei de proiect au purtat tricouri în culorile reprezentative pen­tru colectarea deşeurilor (albastru, verde, galben), iar participanţii la concurs au avut ca sarcina adunarea şi punerea fiecarui deşeu gasit în ”sacul„ de culoarea corespunzătoare.

Voluntarii din echipa de proiect au jucat roluri de ”pubele”, au tinut sacii menajeri în care tinerii au plasat deseurile identifi­cate, conform regulilor învătate: sticla în ”pubelele” verzi, hârtia si cartonul în ”pubelele” albastre iar plasticul si aluminiul în ”pubelele” de culoare galbena. Toţi cei care le-au plasat la locul potrivit si au strans cat mai multi saci au primit premii in diplome şi recompense in dulciuri. Deşeurile strânse în urma acestui concurs au fost depozitate în containerele speciale pentru colectare selectivă amplasate în cadrul Colegiului Tehnic Decebal.

Am invitat şi cadrele didactice ale scoliii să ni se alăture în acţiunea noastră şi să participe la concurs. Tot cu aceasta ocazie s-a igienizat si spatiul verde din curtea scolii (varuit pomi, vopsit borduri, reparat bancute, vopsit bancute, plantat flori ornamentale, etc). Toti tinerii au purtat mănusi de protectie si am pus accent de­osebit pe respectarea măsurilor de igienă (li s-a atras atentia să nu lucreze fără mănusi, pe tot parcursul actiunii de ecologizare sa evite sa duca mainile la gura, la nas sau la ochi intrucat acestea sunt contaminate cu tot felul de microbi, să nu adune eventualele animale aflate în putrefactie iar dacă identifică vreun obiect care este suspect să anunte îndată responsabilul de proiect sau instruc­torul. Pentru a asigura siguranta si protectia tinerilor la această activitate am asigurat si personal calificat care să acorde primul ajutor în caz de nevoie (asistentul medical al Colegiului Tehnic Decebal). La finalul activitătii, toti participantii au fost recompensati cu dulciuri si un suc.