Foto reciclareAceastă activitate a constat într-o campanie de colectare selectivă a deşeurilor. In cadrul Colegiului Tehnic Decebal au fost plasate in fiecare sala de clasa, seturile de pubele colorate (albastru, galben si verde) pentru colectare selectivă, achizitionate in cadrul proiectului.

Fiecare voluntar a raspuns de cate trei sali de clasa. Ei au initiat elevii din clasele respective in strangerea selectiva a gunoiului. Au stabilit impreuna cu elevii claselor re­spective cate un sef de clasa, sau responsabil, pentru a usura comunicarea cu elevii din clasele participante in proiect.

Pentru a nu exista deficienta in comunicare in sensul ca intr-o clasa in ziua respectiva se putea ca sa nu existe nici un elev (clasa in practica) responsabilul sau seful de clasa, a instiintat echipa de proiect legat de aceste mici perturbari ale programului de selectie a gunoiului. S-au facut zilnic clasamente cu clasa care a reusit sa strang cat mai selectiv gunoiul.

Tot in cadrul acestei activitati fiecare din cei 10 voluntari a primi câte trei saci coloraţi (albastru, galben, verde) pentru a colecta deşeurile selectiv şi acasă. In această etapă am început utilizarea preselor pentru Pet-uri în scopul de a uşura pro­cesul de colectare prin micşorarea volumului materialelor colec­tate. La sfârşitul campaniei s-au acordat diplome: Cel mai selectiv tânăr, Cea mai selectiva clasa, Cel mai implicat voluntar, Cel mai responsabil părinte, Cel mai selectiv diriginte, etc.