Colectare selectivaIn luna februarie a avut loc in cadrul Colegiului Tehnic Decebal din Drobeta Turnu Severin activitatea 4 intitulata Cei 3R – colectarea selectiva.

Această activitate a constat în informarea şi conştientizarea grupului ţintă asupra problemelor legate de colectarea selectivă (pericolul depozitării deşeurilor la întâmplare, cunoaşterea diferitelor tipuri de deşeuri, importanţa colectării selective, modul de realizare a colectării selective, etc.,). Tinerii din grupul tinta au reusit in urma acestei informari sa inteleaga semnificatia celor 3R (reciclare- reducere- refolosire). Metodele utilizate: materiale vizuale, filmul documentar, dezbatere informală, jocul, Linia valorilor, concursul Turnirul ecologiştilor.

Membrii echipei de proiect au adunat materiale informative (fotografii care prezentau gunoaiele aruncate în locuri nepermise, un film documentar despre modul necorespunzător în care se colectează deseurile în orasul noastru, un film care a evidentiat modul în care aceste deseuri influentează calitatea vietii oamenilor si o prezentare despre modul în care ar trebui să fie colectate aceste deseuri. După vizionarea materialelor fiecare tânăr a fost invitat de către coordonatorul activitătii, cel care a avut rol de moderator, la o discutie despre modul în care văd ei această problemă, la găsirea unor solutii pentru prevenirea si combaterea comportamentului distructiv fată de natură. Astfel, ei au învătat că deseurile din hârtie si carton trebuie colectate în pubele de culoare albastră, sticla în pubele de culoare verde, iar deseurile din plastic si aluminiu în pubele galbene. În timpul activitătii au fost folosite următoarele metode: filmul documentar, materiale vizuale, dezbatere informală, jocul, concursul Turnirul ecologiştilor. Toţi participanţii au fost recompensaţi cu dulciuri (sucuri si bomboane).