Curs de formareIn perioada 20- 23 ianuarie s-a desfasurat in localitatea Baile Herculane din judetul Caras- Severin, activitatea cu numarul 3 si anume cursul de formare „Ecologistii...... non - formali”.
Pe perioada celor 4 zile au fost organizate sesiuni de formare (4 sesiuni/zi) pentru voluntarii din echipa de proiect in scopul initierii acestora in utilizarea si selectarea metodelor non-formale in activitati ce implica munca cu tinerii. In cadrul acestor sesiuni de formare voluntarii implicatii in proiect au invatat despre importanta celor 3 R (reciclare: alegerea produsele cu o rată mai scazută a descompunerii); (reducere : inainte de a arunca la gunoi un produs, cat de importanta este refolosirea lui, cat este de important sa incerce să refoloseasca orice obiect in pastrarea curata a mediului) ; (refolosire : importanta refolosirii anumitor produse in pastrarea curata a mediului inconjurator,etc).
Tot in cadrul acestor sesiuni de formare voluntarii, au invatat cum sa realizeze din materiale reciclabile diferite obiecte de arta (robot din pachete de tigari, picturi pe cartoane de oua, vesela din ziare si reviste, jucarii din PET-uri, etc).