In perioada 1 iunie -24 iulie 2011 s-a derulat activitatea cu numarul 5 din proiectul Voluntariatul un alt Mod of Life, si anume «Voluntar pentru orasul meu».

In primele zile ale lunii voluntarii au trecut la amenajarea noului lor sediu in care aveau sa isi desfasoare activitatea. Au trecut la vopsit peretii cu lavabila, montat parchet, curatat geamuri,etc. S-a elaborat regulamentul de functionare al centrului, in care o regula importanta era aceea ca fiecare voluntar va nota intr-un caiet data cand a venit in sediu si in ce scop a folosit bunurile din sediu.

Timp de cate 2 ore voluntarii implicati in proiect au trecut la formarea tineriilor selectati in urma chestionarelor, pentru a deveni voluntar in domeniul sportului. Fiecare voluntar format in cadrul cursului de la Baile Herculane a transmis informatiile acumulate pe durata a doua ore, sub forma de jocuri si folosiind o serie de mijloace non-formale, hartie, scoci, lipici, markere. Pe langa jocurile de cunoastere ( portretul meu, blazonul meu,etc), au folosit si o serie de energizere (gen am o casuta mica, bunicutele si vanatorii, desfa nodul,etc).