In perioada 18 aprilie-1 iunie 2011 s-a derulat activitatea cu numarul 4 din cadrul proiectului –„ Sportivii si orasul lor European -crearea brosurilor din proiect”.

Voluntarii au discutat despre felul in care trebuie sa arate structura celor doua brosuri. Au venit cu ideei interesante legate de asezarea in pagina de numarul de paginii, de felul in care sa fie redactata, unii asu propus un fel de manuscris, altii o revista interactiva cu intrebari si raspunsuri. A urmat cea de a doua intalnire din cadrul activitatii numarul 4, voluntarii contribuind cu idei, cu materiale vechi, chiar si cu imagini din vechiul Severin. Dupa o serie de discutii am reusit sa punem cap la cap ideile voluntarilor in ceea ce priverste articolele din brosura legata de oras.

In cea de a treia intalnire, spre bucuria noastra brosura legata de orasul european a prins contur, articolele incepeau sa se lege, sub forma de povestire, fotografiile insoteau materialele prezentate.

Brosura „My European Town” cuprinde poze si articole realizate de catre voluntarii implicati in proiect. Ei au adunat date geografice legate de oras (asezare geografica, relief, clima), date istorice (atestare documentara, denumiri avute in timp de catre orasul Drobeta Turnu Severin, banii de Severin care au condus orasul de a lungul vremii), traditii locale. Toate articole au fost scrise de catre voluntari care au realizat si pozele cu obiectivele turistice din oras.

Cea de a doua brosura   „Sportivi de Europa” – contribuie la promovarea sportivilor din zona judetului Mehedinti. Voluntarii implicati in proiect au scris articolele legate de cariera sportivilor din orasele judetului Mehedinti, care au reusit sa realizeze performante notabile in plan sportiv. Voluntarii au selectat poze cu sportivii, date legate de biografia acestor sportivi (data nasterii, echipe la care au activat, performate realizate de catre acestia de a lungul carierei sportive atat ca sportivi cat si unii chiar ca antrenori).

Cele doua brosuri realizate de voluntarii activi in cadrul proiectului pot fi descarcate gratuit din sectiunea "Descarca" a acestui site web.