Logo programul youthIn perioada 7-11 aprilie 2010, in localitatea Brebina din judetul Mehedinti a avut loc Seminarul National „Who is doing What today?” seminar organizat de Asociatia „Juventus Mundi” in cadrul proiectului „Al’ Improviso Awareness-Cetatenia Europeana intre formal si nonformal”, proiect finantat in cadrul programului Tineret in Actiune, Actiunea 5.1 -Reuniuni ale tinerilor cu responsabiliii de politici de tineret.

La activitatile seminarului au participat 50 de tineri, membri si voluntari ai asocitiilor: Asociatia Romana de Consiliere si Sprijin, Asociatia „Tinerii secolului XXI”, Asociatia Mod of life, Asociatia de Turism Ecologic „Camena”, Asociatia de Tineret „Gheorghe Ionescu Sisesti”, Asociatia de Copii si Tineret „Alice Voinescu”, Asociatia Comunitatii Eselnita „Cazanele Dunarii”, Asociatia Nonguvernamentala „O Ilo Rromano”.

Obiectivele seminarului:
-Sa reflecteze asupra situatiei de fact existenta in Romania si la nivel European si cum influenteaza aceasta abilitatea de a fi cetatean activ si responsabil.
-Sa constientizeze participantii cu privire la oportunitatile de dezvoltare personala pe care educatia non-formala le ofera;
-Sa analizeze initiativele majore la nivel european de recunoastere sociala si certificare a educatiei non-formale.
-Sa valorifice experienta tinerilor participanti in proiecte de implicare active la nivelul comunitatii ca tineri cetateni europeni
-Sa creeze cadrul si canalul de dialog cu factorii de decizie- responsabili de politici de tineret pe tema sustinerii tinerilor in procesul de implicare si participare active la viata civica a comunitatii.

Seminarul a avut la baza principiile educatiei non-formale, urmarind o abordare centrata pe participant si bazata pe invatarea experientiala, combinand intr-un tot unitar dobandirea de noi cunostinte referitoare la cetatenia europeana si abordarile contemporane referitoare la acest topic cu atelierele ce au urmarit crearea unei metodologii fiabile de finantare a proiectelor de tineret de la consiliul local, precum si un amendament la legea educatiei care sa recunoasca educatia non-formala si benefiiile acesteia pentru tineri.

Asociatia Mod of Life a fost reprezentata la intalnire de un numar de patru voluntari. Dl. Razvan Galbenu, vice-presedintele organizatiei a facut parte in echipa de facilitatori ce au implementat activitatile seminarului.