rsz dsc 0061În data de 11.02.2020, in sala de festivități a Colegiului Tehnic Decebal din Drobeta-Turnu Severin a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Pentru o Dunăre cu apele curate” implementat de Asociația Mod of Life din Drobeta Turnu Severin.

La eveniment au luat parte reprezentanții partenerilor de proiect, mass-media locală, reprezentanți ai ONG-urilor locale precum și aproximativ 100 de tineri elevi ce studiază profilul protecția mediului.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul primarul Municipiului Drobeta Turnu Severin dl. Marius Screciu, dna. Cosmina Neamțu director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți, dl. Vasile Busuioc directorul Colegiului Tehnic Decebal.

Președintele Asociației Mod of Life, dl. Galbenu Răzvan a prezentat pe scurt proiectul și ce își propune să facă, scopul, obiectivele si activitățile ce se vor derula în perioada imediat următoare.

Proiectul ”Pentru o Dunare cu apele curate” face parte din programul Cu apele curate implementat cu sprijinul Lidl România. Programul reprezintă un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile dunărene.

 

Despre Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 30 de țări din întreaga lume și în prezent operează în jur de 10.500 de magazine și mai mult de 150 de centre în 28 de țări la nivel mondial.

Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a-și îndeplini promisiunea cu privire la calitate și, în același timp, de a asigura un viitor mai bun pentru societate și mediu. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, concentrându-se pe 5 piloni de activitate: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.