turismPentru a evalua poziția pe piață și potențialul turistic al zonei transfrontaliere cuprinse în județele Mehedinți și Borski, în cadrul proiectului ”Lights ON!” se efectuează un sondaj de opinie pentru a evalua starea inițială și potențialul zonei înainte de lansarea produselor turistice ce se vor realiza în cadrul proiectului. Sondajul ar trebui să furnizeze informații actualizate privind circulația internă a turiștilor și zonele din care provin, precum și interesul turiștilor străini în regiune, profilul acestora ca si consumatori de produse turistice, etc,.

Scopul cercetării este sa reliefeze caracteristicile, preferințele și așteptările turiștilor în regiunea transfrontalieră acoperită de ambele județe (Mehedinți și Borski) în vederea dezvoltării de produse turistice noi.

Obiective specifice:

-să cuantifice datele demografice, economice, sociale și geografice ale turiștilor cazați în regiunea transfrontalieră acoperită de ambele județe (Mehedinți și Borski) pe perioada realizării sondajului;

-să determine opinia turiștilor referitoare la locul de cazare, serviciile și facilitățile din zonă, modul de organizare a călătoriei, sursele de informare existente, etc;

-să identifice tipare legate de modul de călătorie, percepțiile referitoare la valoarea financiară, preferințe legate de concedii și interesele turiștilor cazați în regiunea transfrontalieră acoperită de ambele județe (Mehedinți și Borski).

Obiectivele cercetării sunt operaționalizate într-un chestionar aplicat online ce  conține un set de 37 de întrebări de opinie și întrebări socio-demografice.

Sondajul, derulat în cadrul activității A.T1.1 are termen de finalizare Ianuarie 2020, si este coordonat și implementat de o companie specializată în realizarea de sondaje de opinie și cercetări de piață.

Accesează aici chestionarul.