Webp.net resizeimageMiercuri, 14 august 2019, a avut loc conferința de deschidere a proiectului „Lights ON!” (cod proiect RORS 248) la Hotelul Continental din Drobeta Turnu Severin-România, în prezența a 25 de participanți și reprezentanți ai mass-media.

La conferință au participat toți partenerii proiectului: Asociația Mod of Life (Partener Lider), Drobeta Turnu Severin (Partener 2) și Organizația Turistică a Municipiului Kladovo (Partener 3), ai căror reprezentanți s-au adresat invitaților și  reprezentantilor mass-media prezenti. Mai mult, primarul orașului Drobeta Turnu Severin, care a fost prezent la eveniment, și-a exprimat sprijinul pentru proiectul „Lights ON!” , subliniind importanța relațiilor transfrontaliere dintre România și Serbia.
Participanții au avut ocazia să se familiarizeze mai mult cu obiectivele și activitățile planificate ale proiectului. Proiectul a apărut din necesitatea dezvoltării turismului pe zona transfrontalieră între două municipalități: Drobeta Turnu Severin și Kladovo. Cultura română și sârba au fost într-o interacțiune constantă încă din perioada preistorică. Există situri cheie istorice de  ambele părți ale Dunării, situri de referinta in istoria regiunii si nu numai. În prezent, multe dintre aceste site-uri sunt nedezvoltate și necunoscute ca obiective turistice.


 
Proiectul „Lights on!” va proiecta și inveli site-uri  istorice în atracții turistice atractive, prin îmbunătățirea experienței vizitatorilor, servicii la fața locului, crearea de instrumente de marketing comune și dezvoltarea de noi produse creative. Noi produse vor fi dezvoltate în cooperare cu antreprenorii locali prin utilizarea conceptelor inovatoare de proiectare a serviciilor.
Crearea de noi produse atractive și noi instrumente de marketing va crește numărul de vizitatori pe situri, va atrage noi grupuri de vizitatori și va indruma vizitatorii să se deplaseze  între situri.
Proiectul va face activități de branding, va crea materiale și va disemina informații, atât online, cât și prin intermediul organizațiilor turistice și centrelor de informare care promovează istoria comună, precum și regiunea Dunării, ca loc atractiv pentru a fi vizitată și a afla mai multe despre ea.
Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta turismul în regiunea transfrontalieră pentru a promova dezvoltarea socială, economică și teritorială.
În după-amiaza aceleiași zile, a fost începută o întâlnire de echipă a tuturor partenerilor din proiect, cu scopul de a discuta și se pregăti în continuare pentru implementarea viitoarelor activități.