grecia2Întâlnirea numărul 6 „Jewish Holocaust in Grece“ din cadrul proiectului ”Holocaust in Balkans – Research, Education, Remembrance" a avut loc în perioada 19-21 octombrie 2018 in Thessaloniki -Grecia,

Evenimentul a avut ca scop să permită participanților să înțeleagă mai profund istoria și cultura comunității evreiești din regiune înainte de Holocaust, diversitatea culturală a Europei, precum și amploarea tragediei Holocaustului. Agenda întâlnirii a inclus: o vizită la muzeul evreiesc din Salonic, o prezentare despre Holocaustul din Grecia, vizite la Sinagoga Monasterioților și Freedom Plaza - Monumentul Evreiesc al Holocaustului.

Proiectul se derulează in perioada decembrie 2017 –februarie 2019 in parteneriat cu urmatoarele organizatii: "Youth and Civil Initiatives in the Rose Valley" din Bulgaria, Youth Initiative "I want! I can!" din Serbia, N.G.O. DELTA YOUTH din Grecia, Organization for Social Innovation "ARNO" din Macedonia si Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek din Croatia. Asociatia Mod of Life din Romania este lider de parteneriat.

Proiectul „The Holocaust in the Balkans -Research, Education, Remembrance”, este co-finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului Europa pentru Cetateni, Componenta 1 - Memorie istorică europeană.