rsz img 20180728 130424Între 27-30 iulie 2018 în Belgrade-Serbia a avut loc ce-a a 4-a întalnire a proiectului ”Holocaust in Balkans – Research, Education, Remembrance", și anume intalnirea „Jewish Holocaust in Serbia“. Prima activitate din cadrul întâlnirii a fost un atelier de lucru în grupuri de 4 persoane din diferite ţări în care Holocaustul a avut loc. Ca parte a activităţii, Guest-speaker-ul, un membru al comunităţii evreieşti, a prezentat participantilor imagini şi poveşti ale supravietuitorilor si urmasilor victimelor Holocaustului. Pe baza acestora participanţii au rezolvat cateva fise de lucru pentru a înţelege sentimentele şi atmosfera din timpul evenimentelor istorice trecute. Unul dintre principalele obiective ale workshop-ului a fost de a face oamenii să înţeleagă că Holocaustul a fost nu numai despre uciderea evreilor. A fost un proces complex întreg a lua drepturile oamenilor, a-I priva de educaţie, familii, valori morale şi, în cele din urmă, uciderea supravietuitorilor.

Proiectul se derulează in perioada decembrie 2017 –februarie 2019 in parteneriat cu urmatoarele organizatii: "Youth and Civil Initiatives in the Rose Valley" din Bulgaria, Youth Initiative "I want! I can!" din Serbia, N.G.O. DELTA YOUTH din Grecia, Organization for Social Innovation "ARNO" din Macedonia si Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek din Croatia. Asociatia Mod of Life din Romania este lider de parteneriat.

Proiectul „The Holocaust in the Balkans -Research, Education, Remembrance”, este co-finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului Europa pentru Cetateni, Componenta 1 - Memorie istorică europeană.