rsz dsc0086În perioada 29 iunie-2 iulie 2018, in Skopje Macedonia a avut loc o noua intalnire in cadrul proiectului ”Holocaust in Balkans – Research, Education, Remembrance", și anume intalnirea cu numarul 3 „Jewish Holocaust in Macedonia“. Intalnirea a debutat cu un seminar pe tema istoricului holocaustului in Macedonia sustinut de partenerii nostrii locali, si anume Asociatia ARNO. Dupa care a avut loc o vizita la Muzeul Holocaustului Skopie ce aduna povestea tristă a celor 7200 de evrei din Macedonia care şi-au găsit moartea în camerele de gazare de la Treblinka în 1943.

Proiectul se derulează in perioada decembrie 2017 –februarie 2019 in parteneriat cu urmatoarele organizatii: "Youth and Civil Initiatives in the Rose Valley" din Bulgaria, Youth Initiative "I want! I can!" din Serbia, N.G.O. DELTA YOUTH din Grecia, Organization for Social Innovation "ARNO" din Macedonia si Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek din Croatia. Asociatia Mod of Life din Romania este lider de parteneriat.

Proiectul „The Holocaust in the Balkans -Research, Education, Remembrance”, este co-finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului Europa pentru Cetateni, Componenta 1 - Memorie istorică europeană.