Prin intermediul acesti activitati, in perioada 01-30.11.2017 vor fi organizate sesiuni de informare si consiliere parentala a parintilor de etnie roma pentru constientizarea avantajelor educatiei si a bunei functionari a relatiei scoala-familie-elev.

Activitatea reprezinta primul pas necesar in stabilirea unei relatii pe termen lung intre familie si scoala, sesiunile de consiliere urmarind incurajarea si ajutorarea familiilor din comunitate pentru ca acestea sa devina mai puternice si capabile sa aiba grija de copii lor.

Vor fi organizate un numar de 5 sedinte de informare si constientizare a avantajelor educatiei derulate in cadrul scolilor, rezultatele urmarite fiind: 5 informari sustinute de pliante, brosuri, De asemenea, se vor elebora 50 rapoarte de evaluare a mediului familial in care cresc si se dezvolta copiii prin organizarea a 5 sesiuni de consiliere parentala pt. 5 grupe X 10 familii (parinti, rude, reprezentanti legali, tutori-maxim 30 pers./grupa).

Fiecare sesiune va fi structurata pe parcursul a 1 zi, cu urmatoarele tematici: Drepturile copiilor, Construirea unei relatii sanatoase parinte-copil, Scoala si familia, Planul educational pe termen lung-identificare servicii si resurse, Egalitate de sanse si nondiscriminare și altele.