logoDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza impreuna cu Asociatia Mod of Life in perioada 09-15 august 2018 ”Tabara de etnografie si dansuri traditionale –editia a II-a”, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta, eveniment ce se adreseaza unui numar de 50 de tineri participanti interesati de traditiile si dansurile populare romanesti.

Invatand dansul popular romanesc, copii vor descoperi magia dansului folcloric si a portului national, vor descoperi un mediu plin de muzica si armonie, o lume incarcata de ritualuri, obiceiuri si simboluri traditionale. Apropiindu-i pe cei mici de folclor, vor fi incurajati sa patrunda in acest univers, sa il cunoasca si sa il salveze, ce altfel risca sa fie uitat de-a lungul veacurilor.

Dansul popular este expresia unei natiuni si a poporului sau.   Exprimand cu simplitate traditia populara a oricarei natii, dansul popular sau etnic este modul prin care oamenii si-au manifestat din cele mai vechi timpuri afectiunea si dragostea pentru pamant, patrie si pentru tot ce are de valoare ca popor. Cu origini in spatiul rural, in prezent dansul popular reprezinta un mod de comunicare atat intre persoanele din mediul rural, cat si din cel urban. Fiind cea mai importanta manifestare a spiritului si identitatii unui popor, la activitatile prezentei tabere, tinerii participanti vor descoperi universul folcloric romanesc si vori invata dansuri care se pot exersa la orice eveniment. Fara sa aiba nevoie de cunostinte sau pricepere in arta dansului popular, baietii si fetele vor invata noi stiluri de dans proveniente din folclorul autohton, distrandu-se, alaturi de instructorii-pedagogi si de noii prieteni si parteneri de miscare.

Activitățile taberei:

Activitatile taberei nationale sunt adresate copiilor şi au ca scop dezvoltarea personalităţii prin stimularea abilităţilor de exprimare prin mişcare, anume prin dans cu focus pe dansurile traditionale romanesti.

Activitatile constau in ateliere de etnografie, muzica si dans avand un program stabilit intre orele 9.30-18.30 pe zi, intalniri ale copiilor si tinerilor prin schimbul de experiente de tip muzical si dans.

Tabara se va desfasura pe durata a 6 zile.

Toate costurile de cazare, masa si activitati sunt acoperite de catre organizatori cu finantarea Ministerului Tineretului si Sportului, tinerii particicipanti vor trebui sa acopere doar cheltuielile de transport pana la Drobeta Turnu Severin.

Documente necesare pentru înscriere:

- copie act identitate (CI sau CN);

-adeverinta medicala cu mentiunea apt pentru tabara;

- acord partental in cazul copiilor cu varsta sub 18 ani (formularul poate fi descarcat aici);

formular înscriere ce se poate descarca de aici ;

-recomandare din partea unei asociaţii / ONG / DJST, diplome, certificate, adeverinţe, contracte de voluntariat, declaraţii, etc – copie.

-adeverință de elev din partea unității de invățămant unde sunt înscriși;

Toate documentele menționate mai sus vor fi transmise către DJST Mehedinti în format electronic (scan), iar în momentul sosirii in tabara, toti participantii sunt rugati sa prezinte in original urmatoarele documente: formular de inscriere, acord parental, adeverință de elev si adeverință medicală.

Condiţii de participare (sunt şi criterii eliminatorii):

- să fie elevi/tineri cuprinşi într-o formă de învăţământ (adeverinţa din partea unităţii de învăţământ)

- vârsta: 10-20 ani;

- cetăţeni români cu domiciliul în România;

- fişa de tabără (poate fi obținută de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret din judeţul d-voastră) sau adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunile: clinic sănătos, aviz epidemiologic, trecute vaccinările şi apt pentru efort);

Regulament:

- candidaţii vor fi admişi în urma selecţiei şi a locurilor disponibile. Vor fi selectaţi doar candidaţii care acumulează min. 50 pct conform grilei de punctare, conform Normelor Metodologice de organizare si derulare a taberelor naţionale.

- lista tinerilor selectaţi va fi postată pe site-ul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mehedinți www.djstmehedinti.ro;

- în cazul în care un candidat selectat renunță, locul său va fi ocupat de primul de pe lista de rezervă;

- costurile privind cazarea şi masa sunt suportate de către organizatori, participanţii suportând doar cheltuielile cu transportul pana în CA Drobeta;

- fiecare participant va depune un singur formular de înscriere;

- nu se iau în consideraţie formularele incomplete;

- înscrierile se fac prin email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau fax 0352/401482 ; 0352/401483 , sau prin poştă la adresa : DJST Mehedinţi , str. Mihai Guşiţă nr. 6, loc. Dr-Tr-Severin , Jud. Mehedinţi;

-data limită pentru înscrierea participanților este 02 august 2018. Formularele primate dupa aceasta data vor fi descalificate.

Va asteptam cu drag!