imag CSIDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti si Asociatia Mod of Life organizeaza in perioada 22-28 Iulie 2018 ”Tabara nationala CSI Drobeta”, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta.

Prin prezenta propunere de tabara incercam sa promovam meseria de politist de frontiera in randul tinerilor inca de la varste cat mai fragede, sa le cultivam simtul dreptatii si al apartenentei fata de o structura specializata. Proiectul intenţionează să promoveze o cultură a cooperarii, a participării şi a dialogului prin activităţile propuse şi să formeze deprinderi de comportare civilizată şi deprinderi de evitare a victimizării.

Activitățile taberei:

Sub îndrumarea animatorilor de tabara tinerii participanti vor vizita instituţia Politiei de Frontiera Mehedinti, iar poliţiştii de frontieră din cadrul Şcolii de pregatire a agentilor de frontieră implicaţi în această activitate vor prezenta tehnica de specialitate precum şi mijloacele auto din dotarea Poliţiei de Frontieră. Se vor vizita sălile de specialitate (laborator criminalistică, laborator limbi străine, săli tactice specifice pregătirii polițiștilor de frontieră), sălile de curs unde se pregătesc viitorii poliţişti de frontieră precum şi standul cu diplomele, medaliile şi trofeele obţinute pe parcursul timpului de elevii şi cadrele Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră la diferite competiţii.

Activitatile taberei vor mai cuprinde: prezentarea mijloacelor de intervenţie, a armamentului folosit de poliţiştii de frontieră pe parcursul desfăşurării misiunilor de serviciu, a câtorva elemente de securitate existente pe filele paşaportului biometric românesc, a endoscopului mobil şi precum si elemente de siguranţă care se văd în lumină UV la bancnotele româneşti.

La toate acestea se vor adauga vizionarea unui film de scurt metraj despre desfasurarea unei actiuni pentru destructurarea unei grupari infractionale si prezentarea materialelor din dotare.

Se va sublinia utilitatea aparaturii din dotare în depistarea tentativelor de introducere în tara a bunurilor ilegale, dar si importanta factorului uman, fie el lucrator vamal sau politist de frontiera. De asemenea, copiii vor urmari cu interes exercitii demonstrative efectuate cu câinii din dotarea de serviciu, in incercarea de a depista în decurs de câteva minute “drogurile” si tigarile de contrabanda ascunse.

Vor fi fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, avantajele oferite tinerilor ce urmează şcolile de politisti de frontiera, iar tinerii vor fi invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi vor fi încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală de poliţie..

Tabara se va desfasura pe durata a 6 zile. Numarul de locuri disponibile: 50 locuri.

Toate costurile de cazare, masa si activitati sunt acoperite de catre organizatori cu finantarea Ministerului Tineretului si Sportului, tinerii particicipanti vor trebui sa acopere doar cheltuielile de transport pana la Drobeta Turnu Severin.

Documente necesare pentru înscriere:

-copie act identitate (CI sau CN);

-adeverinta medicala cu mentiunea apt pentru tabara;

-acord partental in cazul copiilor cu varsta sub 18 ani (formularul poate fi descarcat aici);

-formular înscriere ce se poate descarca de aici ;

-recomandare din partea unei asociaţii / ONG / DJST, diplome, certificate , adeverinţe, contracte de voluntariat, declaraţii, etc – copie.

-adeverință de elev din partea unității de invățămant unde sunt înscriși;

Toate documentele menționate mai sus vor fi transmise către DJST Mehedinti în format electronic (scan), iar în momentul sosirii in tabara, toti participantii sunt rugati sa prezinte in original urmatoarele documente: formular de inscriere, acord parental, adeverință de elev si adeverință medicală.

 Condiţii de participare (sunt şi criterii eliminatorii):

- să fie elevi/tineri cuprinşi într-o formă de învăţământ (adeverinţa din partea unităţii de învăţământ)

- vârsta: 10-20 ani;

- cetăţeni români cu domiciliul în România;

- fişa de tabără (poate fi obținută de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret din judeţul d-voastră) sau adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunile : clinic sănătos, aviz epidemiologic, trecute vaccinările şi apt pentru efort);

Regulament:

- candidaţii vor fi admişi în urma selecţiei şi a locurilor disponibile. Vor fi selectaţi doar candidaţii care acumulează min. 50 pct conform grilei de punctare, conform Normelor Metodologice de organizare si derulare a taberelor naţionale .

- lista tinerilor selectaţi va fi postată pe site-ul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mehedinți www.djstmehedinti.ro;

- în cazul în care un candidat selectat renunță, locul său va fi ocupat de primul de pe lista de rezervă;

- costurile privind cazarea şi masa sunt suportate de către organizatori, participanţii suportând doar cheltuielile cu transportul pana în CA Drobeta;

- fiecare participant va depune un singur formular de înscriere;

- nu se iau în consideraţie formularele incomplete;

- înscrierile se fac prin email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau fax 0352/401482 ; 0352/401483 , sau prin poştă la adresa : DJST Mehedinţi , str. Mihai Guşiţă nr. 6 , loc. Dr-Tr-Severin , Jud. Mehedinţi;

-data limită pentru înscrierea participanților este 15 iulie 2018. Formularele primate dupa aceasta data vor fi descalificate.

Va asteptam cu drag!