tabaraorientare2Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti impreuna cu Asociatia Mod of Life organizeaza in perioada 09-15 Iulie 2018 ”Tabara Națională de orientare turistica –editia a-V-a”, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta.

Prin prezenta tabara se doreste apropierea tinerilor de natura concomitent cu stimularea interesului fata de activitatile sportive si miscarea in aer liber. O alta tinta a acestei excursii este castigarea increderii in capacitatile proprii, dobandirea de noi cunostinte si constientizarea necesitatii protejarii naturii.

Activitățile taberei cuprind:

 curs de frânghii;

• escaladă pe panou;

• drumeții;

• orientare cu busola;

• ecologie;

• activități artistice și foc de tabară;

• jocuri si activitati de teambuilding.

Tabara se va desfasura pe durata a 6 zile. Participantii vor fi initiati in tehnici de supravietuire, turism, educatie ecologica si orientare pe munte cu si fara busola, tehnici de acordare a primului ajutor, etc. Numarul de locuri disponibile: 80.

Toate costurile de cazare, masa si activitati sunt acoperite de catre organizatori cu finantarea Ministerului Tineretului si Sportului, tinerii particicipanti vor trebui sa acopere doar cheltuielile de transport pana la Drobeta Turnu Severin.

Documente necesare pentru înscriere:

-copie act identitate (CI sau CN);

-acord partental in cazul copiilor cu varsta sub 18 ani (formularul poate fi descarcat aici);

-adeverinta medicala cu mentiunea apt pentru tabara;

formular înscriere ce se poate descarca de aici;

-recomandare din partea unei asociaţii / ONG / DJST, diplome, certificate , adeverinţe, contracte de voluntariat, declaraţii, etc – copie.

-adeverință de elev din partea unității de invățămant unde sunt înscriși;

Toate documentele menționate mai sus vor fi transmise către DJST Mehedinti în format electronic (scan), iar în momentul sosirii in tabara, toti participantii sunt rugati sa prezinte in original urmatoarele documente: formular de inscriere, acord parental, adeverință de elev si adeverință medicală.

Condiţii de participare (sunt şi criterii eliminatorii):

- să fie elevi/tineri cuprinşi într-o formă de învăţământ (adeverinţa din partea unităţii de învăţământ)

- vârsta: 10-20 ani;

- cetăţeni români cu domiciliul în România;

- fişa de tabără (poate fi obținută de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret din judeţul d-voastră) sau adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunile : clinic sănătos, aviz epidemiologic, trecute vaccinările şi apt pentru efort);

Regulament:

- candidaţii vor fi admişi în urma selecţiei şi a locurilor disponibile. Vor fi selectaţi doar candidaţii care acumulează min. 50 pct conform grilei de punctare, conform Normelor Metodologice de organizare si derulare a taberelor naţionale .

- lista tinerilor selectaţi va fi postată pe site-ul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mehedinți www.djstmehedinti.ro;

- în cazul în care un candidat selectat renunță, locul său va fi ocupat de primul de pe lista de rezervă;

- costurile privind cazarea şi masa sunt suportate de către organizatori, participanţii suportând doar cheltuielile cu transportul pana în CA Drobeta;

- fiecare participant va depune un singur formular de înscriere;

- nu se iau în consideraţie formularele incomplete;

- înscrierile se fac prin email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau fax 0352/401482 ; 0352/401483 , sau prin poştă la adresa : DJST Mehedinţi , str. Mihai Guşiţă nr. 6 , loc. Dr-Tr-Severin , Jud. Mehedinţi;

-data limită pentru înscrierea participanților este 2 iulie 2018. Formularele primate dupa aceasta data vor fi descalificate.

Va asteptam cu drag!