logo tabara teatru    Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti in parteneriat cu Asociatia Mod of Life din Drobeta Turnu Severin organizeaza in perioada 14-20 august 2016 Tabara națională ”Expresie si mișcare” –tabara de actorie si film, ce constă într-o serie de ateliere zilnice, un program intensiv de inițiere în lumea filmului și a actoriei.

Activitățile sunt structurate pe 6 zile, fiecare zi având desemnată o anumită tematică. Copiii vor participa la diverse activități special concepute pentru vârsta lor, jocuri de improvizație recreative, individuale și de grup, menite să le dezvolte creativitatea, imaginația, concentrarea, atenția sau capacitatea de a lucra în echipă.În plus, sunt prevăzute vizionări de filme pentru copii – scurtmetraje educative și de aventură, realizate cu și pentru copii.

    Participantii vor realiza, deasemeni și primele lor scenarii de film și vor concepe primele filmulețe de autor, în mici echipe de lucru, sub coordonarea actorilor, a unui operator profesionist invitați să participe la tabăra de teatru și film.

    Tabăra Nationala de Teatru și Film ”Expresie si mișcare” oferă deasemenea copiilor șansa unică de a descoperi frumusețile geografiei județului Mehedinți și de a afla amănunte despre istoria țării, prin comunicare directă cu actori și regizori tinerii. Tabăra devine astfel o ocazie unică pentru orice copil sau adolescent, oferindu-le participanților, metode de învățare aplicată, bazate pe percepția directă a locurilor și pe descoperirea textelor de teatru cu personaje din istoria României, metodă care completează cunoștințele teoretice dobândite în școală și îi ancorează pe copii în realitatea imediată, deschizându-le orizontul către cunoaștere, memoria culturală și istorică a locurilor în care s-au născut.

Conditii de participare: Tinerii interesati vor trimite formularul de inscriere completat, impreuna cu documentele din dosarul de candidatura, prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru tinerii selectati organizatorii vor asigura cheltuielile de cazare si masa, urmand ca participantii sa suporte costul transportului pana la Centrul de Agrement Drobeta.

Înscrierea participanlilor pentru tabara natională se realizează in baza următoarelor documente:

• formularul tip de inscriere ce se poate descarca de aici;

• documentul de identitate (carte de identitate/ certificat de nastere) - in copie;

• diplome / certificate / adeverinte/contracte de voluntariat/ recomandari etc.- in copie;

• adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea apt pentru tabara;

• acordul scris al parintilor (in cazul tinerilor sub 18 ani).

Candidatii vor fi admisi in urma selectiei in limita locurilor disponibile. Rezultatele selectiei participantilor vor fi postate pe site-ul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Mehedinti (http://djstmehedinti.ro) cat si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/djst.mehedinti/?fref=ts

Vor fi contactati numai candidatii admisi. In cazul in care un beneficiar selectat isi anuleaza intentia de a participa, acesta va fi inlocuit cu un alt beneficiar selectat, aflat pe listele de rezerva.

Masa si cazarea participanlilor este gratuita pentru participanti, fiind asigurata de catre Direcția Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti, in cadrul centrului de agrement Drobeta, iar transportul va fi asigurat de catre participanti.

Va asteptam cu drag!