logo tabara istorie     In perioada 1-7 Iulie 2016, in incinta centrului de agrement Drobeta se deruleaza Tabara nationala de istorie „Viata in castrul roman Drobeta" -editia a III-a, eveniment ce se adreseaza unui numar de 55 de tineri participanti interesati de istoria si traditiile dacice, de civilizatia poporului roman precum si de formarea poporului roman.
    Pe parcursul evenimentelor tinerii vor efectua vizite in incinta muzeului Regiunii Portile de Fier, vor lua contact cu vestigii arheologice prezente pe teritoriul judetului Mehedinti care fac referire la istoria si formarea poporului Roman, vor lua parte la ateliere de istorie conduse de istorici si arheologi care le vor oferi tinerilor informatii pertinente legate de istoria si traditiile popoarelor dac si roman.     Deasemenea, vor fi organizate intreceri sportive care vor cuprinde jocuri si intreceri specifice poporului dac.
    Pe tot parcursul evenimentului, jocuri si activitati specifice educatiei non-formale vor mentine buna dispozitie a tinerilor participanti…
    Inscrierea participanlilor pentru tabara natională se realizează in baza următoarelor documente:
  • formularul tip de inscriere (descarca de aici)
  • documentul de identitate (carte de identitate/ certificat de nastere) – in copie;
  • diplome / certificate / adeverinte/contracte de voluntariat/ recomandari etc.- in copie;
  • adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea apt pentru tabara;
  • acordul scris al parinlilor (in cazul tinerilor sub 18 ani).
Candidatii vor fi admisi in urma selectiei in limita locurilor disponibile. Rezultatele selectiei participantilor la tabara nationala de istorie, vor fi postate pe site-ul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Mehedinti (http://djstmehedinti.ro) cat si pe pagina de Facebook  https://www.facebook.com/djst.mehedinti/?fref=ts ;
Vor fi contactati numai candidatii admisi. In cazul in care un beneficiar selectat isi anunleaza intentia de a renunta sa participe,acesta va fi inlocuit cu un alt beneficiar selectat, aflat pe listele de rezerva.
Masa si cazarea participantilor este gratuita pentru participanti, fiind asigurata de catre Direcția Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti, in cadrul centrului de agrement Drobeta, iar transportul va fi asigurat de catre participanti.
Vă așteptăm cu drag!