Oamenii straziiOamenii străzii”, este un proiect de ajutorare a persoanelor aflate în nevoie, care nu beneficiază de condiții minime de trai, respectiv lipsa unei locuințe, a unui loc de muncă și a mijloacelor minime de trai. În aces sens, Asociația Mod of Life a lansat o campanie publică de donații adresată societății civile și instituțiilor din Mehedinți având drept scop ajutorarea oamenilor defavorizați.

Proiectul vizează 3 obiective:

  • 1. Obiectivul imediat – asigurarea unei locuințe provizorii pentru oamenii fără un adăpost din Drobeta Turnu Severin, avand in vedere faptul ca temperaturile nocturne au inceput sa scada constant sub 10 grade Celsius;
  • 2. Obiectivul pe termen scurt si mediu- achizitionarea unui container locuinta pentru adapostul oamenilor strazii;
  • 3. Obiectivul pe termen lung – asigurarea de ajutor specializat pentru reintegrarea sociala si pe piata muncii;

În România, există peste 15.000 de persoane fără adăpost. Numarul bătrânilor care ajung în stradă este în creștere de la an la an. Lucrul acesta este îngrijorător. Cei mai mulți dintre bătrâni sunt alungați în stradă de proprii lor copii sau au fost înșelati de diverse persoane care le-au luat casele și proprietatile. Pe cei mai mulți dintre bătrânii străzii îi întâlnim în gări, cerșind pe la colțurile de stradă, răscolind tomberoanele de gunoi sau hoinarind pe străzi. Noaptea dorm pe unde apucă, pe sub poduri, în gări, etc.

Dincolo de toate aceste aspecte, cea mai cruntă durere pentru acești bătrâni ai nimănui este singurătatea. Dorul de familie, de copii, de nepoți, îi macină zi de zi.

În acest context, asociația Mod of Life din Drobeta Turnu Severin a lansat campania ”Oamenii străzii” o campanie de conștientizare a nevoii de ajutor pe care o au persoanele fără adăpost, să oferim un loc călduros pentru aceștia, o masa caldă, și dacă se poate, în măsura posibilităților un loc de muncă unde aceste suflete să își poată câștiga existența.

Asociația noastră a deschis un cont bancar, în care toți cei cu inima largă vor putea face donații care le sunt atât de necesare acestor oameni: RO60BTRLRONCRT0V25520606 deschis la BANCA TRANSILVANIA - DROBETA-TURNU-SEVERIN, cu specificația OAMENII STRĂZII pe numele ASOCIAȚIA „MOD OF LIFE”, strada Antoninii, nr. 2, Drobeta-Turnu-Severin.

Momentan se caută soluții împreună cu administrația locală pentru a rezolva problema socială a celor două persoane fără adăpost menționate mai sus, iar pe termen mediu, cu sprijinul dumneavoastră, al nostru, dorim să achiziționăm câteva containere modulare tip locuință ce vor fi amplasate pe un teren aflat în domeniul UAT Drobeta Turnu Severin, unde oamenii fără adăpost să își poată găsi un cămin temporar.