Fingerprint large SmallDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti in parteneriat cu Asociatia Mod of Life organizeaza in perioada 29 Iulie- 04 august 2019 ”Tabara nationala CSI Drobeta, editia a II-a”, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta.

Prin prezenta propunere de tabara incercam sa promovam meseria de politist de frontiera in randul tinerilor inca de la varste cat mai fragede, sa le cultivam simtul dreptatii si al apartenentei fata de o structura specializata. Proiectul intenţionează să promoveze o cultură a cooperarii, a participării şi a dialogului prin activităţile propuse şi să formeze deprinderi de comportare civilizată şi deprinderi de evitare a victimizării.

Activitățile taberei:

Sub îndrumarea animatorilor de tabara tinerii participanti vor vizita instituţia Politiei de Frontiera Mehedinti, iar poliţiştii de frontieră din cadrul Şcolii de pregatire a agentilor de frontieră implicaţi în această activitate vor prezenta tehnica de specialitate precum şi mijloacele auto din dotarea Poliţiei de Frontieră. Se vor vizita sălile de specialitate (laborator criminalistică, laborator limbi străine, săli tactice specifice pregătirii polițiștilor de frontieră), sălile de curs unde se pregătesc viitorii poliţişti de frontieră precum şi standul cu diplomele, medaliile şi trofeele obţinute pe parcursul timpului de elevii şi cadrele Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră la diferite competiţii.

Activitatile taberei vor mai cuprinde: prezentarea mijloacelor de intervenţie, a armamentului folosit de poliţiştii de frontieră pe parcursul desfăşurării misiunilor de serviciu, a câtorva elemente de securitate existente pe filele paşaportului biometric românesc, a endoscopului mobil şi precum si elemente de siguranţă care se văd în lumină UV la bancnotele româneşti.

La toate acestea se vor adauga vizionarea unui film de scurt metraj despre desfasurarea unei actiuni pentru destructurarea unei grupari infractionale si prezentarea materialelor din dotare.

Se va sublinia utilitatea aparaturii din dotare în depistarea tentativelor de introducere în tara a bunurilor ilegale, dar si importanta factorului uman, fie el lucrator vamal sau politist de frontiera. De asemenea, copiii vor urmari cu interes exercitii demonstrative efectuate cu câinii din dotarea de serviciu, in incercarea de a depista în decurs de câteva minute “drogurile” si tigarile de contrabanda ascunse.

Vor fi fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, avantajele oferite tinerilor ce urmează şcolile de politisti de frontiera, iar tinerii vor fi invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi vor fi încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală de poliţie.

Obiective:

  • Stimularea interesului fata de meseria de politist de frontiera la un numar de 100 de tineri;
  • Familiarizarea tinerilor participanti cu specificul meseriei de politist, cu tehnica din dotare si tehnici specifice;
  • Formarea si dezvoltarea abilitatilor necesare autonomiei personale si a deprinderilor practice, in rândul a 100 de tineri, cu vârsta cuprinsa intre 10 si 17 ani;
  • Cultivarea sentimentului de iniţiativă în relaţiile interpersonale la un numar de 100 tineri, pe parcursul a 6 zile de tabără;
  • Dezvolta sentimentelor de înţelegere, afecţiune, acceptare şi cooperare la un numar de 100 tineri.

 Tabara se va desfasura pe durata a 6 zile.

Numar locuri disponibile: 100